Dagje Zoutelande

Artikel 1 van 5 Volgende

Het was een regenachtige dag en wij dachten, waarom geen strandwandeling in Zoutelande?
Ik weet het, je verklaart ons waarschijnlijk gek maar weer of geen weer, wij zijn niet binnen te houden.

Ik voorzag onze verzorgingstas van de nodige drank en spijzen voor een picknick in de duinen en hup weg waren we. We reden in de striemende regen maar dat maakte ons niet uit. Jules deed zijn middagdutje in de auto, Zoutelande is voor ons ongeveer 1,5 uur rijden dus dat paste perfect.

Daar aangekomen brak de hemel open
we konden genieten van de prachtige zon. Wat een geluk! We parkeerde onze wagen aan het oude VVV-kantoor. Van daar vertrok er al meteen een wandeling richting het strand en de duinen. Er zijn verschillende wandelroutes, allemaal netjes aangegeven met knooppunten. Het was een mooi aangelegd wandelpad. In Zoutelande is er ook een groot aanbod voor ruiters, daarom liep er naast ons wandelweggetje een tof ruiterpad. Er kwamen dan ook geregeld paardjes voorbij, een beetje oppassen geblazen voor onze kleine spring-in’t-veld maar ook een leuke extra, Jules vond het in elk geval prachtig en ik, als amazone van het eerste uur, genoot er ook van. Omdat het natuurlijk wat geregend had was alles wel nat en klammig maar wij waren hier helemaal op voorzien. Dikke jas en goede wandelschoenen doen veel. Jules had zijn Druppies laarsjes aan en zijn Ducksday regenpakje. Hij ziet er altijd zo schattig uit in die combo. We krijgen regelmatig ook de vraag waar we de laarsjes en het regenpak vandaan hebben. En dan zeg ik, fier als een gieter, hier, op Outdoorkids.be ????

Zon, Zee en Strand
We bereikten het strand middels een grote, ietwat lange trap over de duinheuvels. Dit was al een heel avontuur op zichzelf. In de branding stonden een 10-tal vissers op een rij die maar wat graag hun buit van die dag lieten zien. Net toen wij stonden te kijken had 1 van de vissers een krab gevangen. Hij riep ons om te komen kijken, maakte het arme beestje los en liet hem snel terug lopen. Jules keek de ogen uit zijn hoofd. Die krab was het verdere onderwerp van de dag. 

Hoewel het redelijk rustig en aangenaam was op het strand was er toch een hoop te beleven. Plots zagen we in de verte een horde paarden aankomen. Ze kwamen van een manége die vlakbij het strand lag. In deze periode van het jaar mogen ze met de paardjes op het strand komen, dit zorgde voor heel wat bedrijvigheid. Heel leuk om te zien, de ruiters en amazones waren echt van alle leeftijden.

Nadat we nog even met onze gelaarsde voeten in het water hadden gestaan begonnen onze magen stilletjes te knorren. We zochten ons een leuk plekje aan de rand van de duinen met zicht op zee. Jules had er niks beter op gevonden dan de steile heuvel als glijbaan te gebruiken en mama moest mee. LOL. Ik had geen regenpak aan dus mijn broek en trui zaten binnen de kortste keren vol zand maar ach, wat maakte het uit. We hadden pret voor 10.

Toen de soep op was, de koekjes verdeeld en onze dorst gelest was besloten we rustig terug richting de auto te wandelen. We hadden genoten van ons middagje Zoutelande. Jammer genoeg konden we niet meer zien van dit gezellige dorp. Maar we besloten meteen om snel nog eens terug te komen en tijdens de zomermaanden met onze vouwwagen een weekend deze kant op te komen. Je mag dus zeker nog een vervolg verwachten.

© 2020 - 2023 Outdoorkids.be | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel