Review Draagbare Stoelverhoger Boosterseat van Kekk

Vorige Artikel 2 van 3 Volgende

Zoals jullie misschien al ondervonden hebben gaan wij graag kamperen. We kochten enkele jaren geleden een vouwwagen omdat we de tent niet meer zo praktisch vonden met kleine Jules en, eerlijk is eerlijk, ik wou ook een beetje meer comfort.

Na onze eerste vakantie bleek de Ikea stoel die we hadden toch niet zo handig te zijn. Akkoord je kan hem makkelijk demonteren maar het “zit” gedeelte blijft toch een groot “lomp” stuk dat zich niet makkelijk tussen de bagage in de kofferruimte laat plaatsen. Ook mijn vingers of eerder het vel van mijn vingers, heeft verschillende keren tussen de knopjes van de stokken gezeten, auw!

Dit moet beter kunnen dacht ik.

En zo startte ik mijn zoektocht naar een handiger alternatief.
De Draagbare stoelverhoger boosterseat van Kekk leek helemaal te zijn wat ik zocht.
Dus kopen maar…

Misschien moet ik er even bij vertellen dat wij thuis aan een eiland eten, dit is hoger dan een normale tafel dus wij zitten op krukken. Voor vele eetstoelen bleek dit al een lastig gegeven omdat ze niet hoog genoeg kwamen. Ik kon daarom de boosterseat direct thuis al uittesten, de extra kruk voor Jules hadden we klaarstaan. De stoelverhoger van Kekk laat zich makkelijk openklappen door de rugsteun en de armsteunen open te trekken. Door middel van 2 veiligheidsgespen met kliksysteem monteerde ik hem makkelijk, snel en veilig op de kruk. Jammer,… hij bleek alsnog te laag te zitten voor Jules, die toen 9 maanden oud was. Maar toen ontdekte ik dat je onderaan ook nog 2 pootjes kon uitklappen, halleluja! Net dat beetje extra wat we nodig hadden om hem perfect mee aan tafel te krijgen. Jules zelf konden we ook op het stoeltje vastklikken met hetzelfde soort gordeltjes waarmee we de stoelverhoger vastmaakten. Werkt trouwens heel goed, gewoon inschuiven, klik en drukken om open te maken heel makkelijk en snel maar Jules kan het niet zelf, goed zo. ????

Het eetblad dat bijgeleverd werd hebben we er vrij snel afgehaald omdat het voor ons niet zo praktisch was aan tafel maar ik zie nog een berg andere mogelijkheden waarbij het wel van pas zou komen. Maar dat is misschien een ander verhaal…

De eetstoel thuis werd naar de kelder verbannen.

Geen brede poten meer waar ik constant over struikelde en die stoel die altijd aan de kant moest staan kon gewoon weer bij aan tafel. Dit beloofde een goede aankoop te zijn.

Maar wat op vakantie?

In de zomer gingen we voor 2 weken richting Frankrijk. Ons vorige avontuur in deze regio leerde me dat kinderstoelen in restaurants vrij schaars waren. Tis te zeggen, ze waren wel aanwezig maar 1 of 2 stoelen in het hoogseizoen zijn snel uitgedeeld waardoor we vaak moesten behelpen met de buggy (als we hem al bijhadden) die dan weer in de weg stond of op schoot tot er een stoel vrijkwam,… miserie.

Bij het inladen van de auto kon ik al het eerste vinkje zetten, check, check, dubbele check voor: “neemt weinig ruimte in“. Omdat je de stoelverhoger helemaal kan inklappen waardoor hij nog geen 11cm breed is en zo’n 36cm op het langste stuk, kan je hem makkelijk kwijt tussen je bagage in de koffer of zelf onder een stoel in de wagen. Dat was al een goede start.
Ik maakte me een beetje zorgen of we de boosterseat wel goed en veilig zouden kunnen vastmaken op onze kampeerstoelen, ze zijn toch een stuk breder dan de kruk die we thuis hadden gebruikt. Maar omdat de gespen verstelbaar zijn bleek dit geen probleem en kon Jules ook op de camping gezellig met ons mee aan tafel zitten.

Uit eten...

We waren moe van de lange autorit en het vele uitpakken dus we besloten om de eerste avond uit eten te gaan. Jules in de draagzak bij Jeroen en ik nam onze stoelverhoger mee. Ik had hem op minder dan 1 min. Losgemaakt, ingeklapt en klaar om mee te nemen. Hij heeft zo’n handige uitsparing in de rugsteun waardoor je hem makkelijk kan dragen.

Aangekomen in het restaurant bleek onze stoelverhoger geen overbodige luxe, er waren wel kinderstoelen aanwezig maar de afstand tussen de tafels was redelijk smal waardoor ze behoorlijk in de weg stonden. Ik zag een serveersters met een hete kom soep over het hoofd van een kindje laveren en ik dacht: owkey! Dat gaan wij niet doen! Ik installeerde Jules op zijn stoelverhoger naast mij aan de tafel waardoor we heerlijk, zorgeloos genoten van ons diner. Onze vakantie was toen al geslaagd.

 

Conclusie

De stoelverhoger boosterseat van Kekk is voor ons een meer dan geslaagde aankoop gebleken. Wij nemen hem nu overal mee naartoe. Hij is neutraal van kleur wat ik wel fijn vind, hij laat zich makkelijk proper maken, handig in en uitklappen, neemt niet veel plaats in en weeg niet veel. Ik raad hem dan ook iedereen aan. Prijs/kwaliteit een echte topper.

 

Je vindt de stoelverhoger boosterseat van Kekk onder het kopje "Onderweg".

© 2020 - 2022 Outdoorkids.be | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel