Kubb Viking Game Goki

Vorige Artikel 2 van 17 Volgende
€ 54,99 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

De levertijd bedraagt 7 dagen.

Kubb Viking Game Goki

Dit is toch wel hét outdoorspel bij uitstek.
Kubb is een Zweeds spel, dat volledig uit hout bestaat. Het wordt gespeeld in 2 teams.

Als je het afgelopen jaar op een mooie dag in het park bent geweest is de kans groot dat je mensen al eens kubb (of het vergelijkbare Mölkky) hebt zien spelen. Het is namelijk ideaal om dit spel buiten op een grasveld te spelen en je hebt er helemaal niet veel ruimte voor nodig.

Het spel komt oorspronkelijk uit Scandinavië, volgens de mythes speelden zelfs de Vikingen het al. Of dat deel van de Vikingen waar is valt te betwijfelen, maar dat wij de Zweden mogen danken voor de huidige versie van kubb staat vast.

Kubb kan je zien als een soort Zweedse variant op petanque (of jeu de boules ). Om het te spelen heb je een kubb set nodig. De set bestaat uit heel wat  verschillende aantal soorten houten blokjes en zes werpstokken.

Met de stokjes zet je het speelveld af en met de blokjes speel je het daadwerkelijke spel. Het uiteindelijke doel is om alle blokjes van de tegenstander om te gooien zodat je een poging mag doen om het grootste blok, "de Koning", omver te werpen. Lukt dit dan heb je gewonnen!

Specificaties

Materiaal: 100% beukenhout
Aantal stukken: 21
Opbergen: in katoenen zak (inclusief)
Leeftijd: 5+
Afmeting: Koning: 6,7 x 6,7 x 30 cm, Pion: 6 x 6 x 15cm

© 2020 - 2021 Outdoorkids.be | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel