Wandeling Heide & Bos in Averbode

Artikel 3 van 5

Praktische informatie

Op de website van Natuurpunt vind je 3 knooppunt wandelingen.
4,9 km
11.50 km
32 km (Dagtocht)

Wij kozen voor de wandeling van 11.50 km. Ik zou de wandeling niet aanbevelen om met de buggy te doen.
Daarom kozen wij voor de peuterdraagzak. Take away was nergens voorzien dus neem zeker je eigen lunchpakket mee zolang de horeca gesloten blijft.

Wandeling Heide & Bos in Averbode

We kozen een prachtige dag voor onze wandeling, het was koud maar droog wat dus aangenaam wandelweer is. Met ons lunchpakket op zak vertrokken we richting Averbode.

We zeiden tegen Jules dat we naar een kasteel zouden gaan, daarmee bedoelde we natuurlijk de Abdij van Averbode. Hij was helemaal in de wolken, want prinsen en prinsessen, da's helemaal zijn ding. 

Onze wandeling begon aan de voorkant van de Abdij maar daar konden we geen parkeerplaats vinden, we reden het bochtje om en parkeerde ons aan de achterkant op parking 1, vlakbij het 2de knooppunt. Jammer genoeg was Jules niet meer van "het kasteel" weg te slaan... Waardoor we hem het eerste stukje noodgedwongen in de draagzak hebben gezet. Dat moesten we in de toekomst duidelijk beter aanpakken. 

Picknicken

We wandelden een half uurtje voor we ons een gezellig plekje aan de kant van de weg zochten om te eten. Picknicken is toch zo gezellig, van alles een beetje en allemaal lekkere dingen. I love it! Wij gebruiken hiervoor ons picknickdeken trouwens, heel handig. ;-) Jules heeft nog niet zo'n "zittend gat" dus die was al snel het bos in gedoken op zoek naar avontuur. Tot nu toe ging het pad ook met ups & downs (letterlijk é), allemaal van die leuke kronkelweggetjes recht door het bos. Wel oppassen geblazen want ik wou niet vallen over de vele boomwortels. (Zei ik al dat je dit best niet met de buggy kan doen?) 

Druk was het niet, we kruisten af en toe wel eens andere wandelaars maar werden nooit overrompeld door een stroom van mensen. Wat in coronatijden toch wel een belangrijk detail is. ;-)

It's all in the name

Na onze lunch vervolgden we onze weg door het mooie bos van Averbode. Je doorkruist hier verschillende landschappen. het ene moment zit je midden in het bos, het andere loop je dwars door heidegebied. Onderweg is er altijd wel iets te zien of te beleven. Zo kwamen we verschillende ruiters tegen, huppelde we over bruggetjes en stonden we plots op een blotenvoetenpad waarna we onze route vervolgde doorheen de graasweide van geiten. We konden heel dichtbij komen wat heel leuk was voor Jules. We lieten de geiten verder maar rustig verder eten want ze werden niet graag geaaid. 

Jules liep eigenlijk heel de wandeling goed mee. Af en toe moest hij even rusten in de peuterdraagzak zodat hij daarna weer kilometer kon lopen. (Interesse in een peuterdraagzak? Je kan hem hier huren.) Een stukje voorbij de helft van onze wandeling passeerden we een bistro. Jammer genoeg was hij niet open (ik vermoed wegens Corona), voorzie dus zeker voldoende eten en drinken onderweg.

Terug aangekomen aan de abdij brachten we nog een bezoekje aan de abdijwinkel gelegen bij Parking 1. Hier vind je verschillende Averbode-producten zoals bier, wijn, peperkoek en speculaas. Daarnaast kan je ook eens kennismaken met een aanbod andere streekproducten. Zeker de moeite en leuk als afsluiter.

 

 

 

© 2020 - 2024 Outdoorkids.be | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel